Zelf een workshop organiseren?

Hoe

Je nodigt een aantal vriendinnen uit bij je thuis (max 6 personen). Samen kies je een projectje uit dat je zou willen uitwerken, bvb een rok, een bloes, een jas, een boekentas, een tafeltent,…

Workshops kunnen georganiseerd worden  op woensdag of zaterdagnamiddag vanaf 14u. Het is wel handig dat we op tijd afspreken en dat jullie enige tijd vooraf jullie keuze van project doorgeven zodat ik alles goed kan voorbereiden.

Materiaal

Afhankelijk van het project dat gekozen wordt, maak ik een mail op met praktische informatie, die ik aan iedereen doorstuur. Daarom is het zeer belangrijk dat diegene die organiseert alle emailadressen doorgeeft van de personen die deelnemen aan de workshop.
Iedereen heeft ook een goedwerkende naaimachine nodig. Wie geen naaimachine heeft, kan er één huren bij mij. Per avond bedraagt de huur € 5,00.

Wie

Dit kan voor iedereen, mits enige voorwaarden. Als het de bedoeling is dat jullie van 0 leren naaien, dan is het wel handig dat de volledige groep uit beginners bestaat. Maken jullie iets waarvoor al enige ervaring vereist is, dan moet iedereen uit de groep al enige naaiervaring hebben. Op die manier maken we de workshop voor iedereen aangenaam en haalbaar.
Met een groep op ongeveer hetzelfde niveau kunnen we meer bereiken en gaat iedereen tevreden naar huis.