Ga naar hoofdinhoud

Van chaos naar orde

Het najaar verliep bij Made by Mie nogal chaotisch. Er was enorm veel werk, maar er liep ook een en ander mis. Zo was er bvb het probleem met de showroom. Daar was geen verwarming en toen waren we genoodzaakt terug naar het atelier te verleggen in de Passendalestraat.

Dat voelde voor mij aan als een heel moeilijke periode. Meteen kwam het besef, dat als je gewend bent aan ruimte en luxe, het eigenlijk best wel moeilijk is een stapje terug te doen. Daarbij kwam ook het besef dat ik eigenlijk echt nood heb aan een werkplek buitenshuis. Het gevoel ’s avonds na een werkdag “thuis” te komen is heel belangrijk geworden. Bovendien ondervind ik dat ik veel meer werk verzet als ik uit huis ga werken, want thuis is er altijd wel op een of ander manier een afleiding.

Nu moest alles terug naar huis in het kleine atelier. Het was daar precies een bom die ontploft was. Er was voor niks plaats meer, alles lag vol. En ik verloor het overzicht. In mijn werk, in kunnen, in mijn goed gevoel en als laatste in mijn zijn. Ik voelde mezelf steeds dieper wegzakken en dat voelde echt niet goed.

Orde in de chaos.

Wat het kantelmoment precies was weet ik niet, maar stukje bij beetje ben ik gaan opruimen. Hard werken, stap voor stap, kruipend naar dat ene lichtpuntje: terug naar de showroom zodra er terug verwarming is. En nu is de verwarming er. Mijn geluk kan niet op. Wat dat ene ding teweeg kan brengen….ongelooflijk. In één slag lijkt alles opgelost. De routine waar ik vorige zomer zo van hield komt terug en het voelt echt goed.

Dankbaarheid. Dat is wat ik voel als ik mijn verwarming nu aanleg. Rust. Is wat ik voel in mijn hoofd, nu ik hier terug in showroom aan het werk ben. Overzicht. Dat is wat ik zie als ik rond me kijk.

Daarnaast zie ik nu ook hoeveel werk verzet geweest in die periode. Nu pas kan ik de omvang daarvan inschatten. Nu pas, na een weekje retraite. Maar daarover vertel ik je meer in een volgende blog.

Eén van die dingen die me in die moeilijke periode extra stoorde waren de kabels. Dagdagelijks hebben we die nodig voor allerhande dingen zoals pc, tablet, gsm, fototoestel enz. Maar dat was ene warboel en dat kon er precies in alle “ellende” die ik toen voelde niet meer bij.

Tot ik tot het idee kwam om het zerowaste gamma aan te vullen met kabelbinders. Opnieuw een klein gelukske met grote gevolgen 😉 Nu worden de kabelbinders dagdagelijks gebruikt, elkeen vind zijn kabel gemakkelijk terug en de frustraties zakken verder. Restjes worden opgebruikt, het aanbod voor de klant word groter, mijn vensterbank in de keuken is netjes en opgeruimd en ik kan alleen maar denken dat dit een win-win-winsituatie is.

Heerlijk toch? Wil jij ook orde in de chaos? Kan ik je daarbij helpen dmv opbergmandjes, kabelbinders, etuis,….? Bel me, schrijf me of mail me en we kijken samen hoe we tot een oplossing kunnen komen.

Groetjes

Mie

Back To Top