Ga naar hoofdinhoud

Het geheugen opfrissen

Sinds een 2-tal weken ben ik begonnen met een opleiding “Kleding maken en ontwerpen”.  Dat idee spookte al een tijdje door mijn gedachten. Eerlijk is eerlijk. Na 12 jaar zelfstandig zijn, vergeet je soms wel eens een aantal basisregels.

Toen ik de inhoud van de cursus zag, wist ik het meteen! Dit is helemaal iets voor mij. En geloof het of niet. Maar op het programma staan heel wat technieken, projecten die ik zelfs nog nooit gedaan heb in mijn carrière. Door het inlezen van de inhoud groeide het enthousiasme van een opfrissingscursus alleen maar.

Ja! Echt waar! Er zijn heel wat projecten en technieken in de cursus die ik zelf nog nooit gedaan heb. Hoe komt dat dan? Ewel, omdat ik als naaister vaak dezelfde dingen gevraagd word. Een jurk maken, een rechte rok, … Heel eenvoudige dingen eigenlijk. Af en toe zit daar een echte uitdaging in. Maar dat is eerder nu en dan.

Hoe komt dat toch? Dat is omdat ik in een soort cirkeltje draai. Er word een jurk gemaakt, je post een foto van die jurk en je krijgt aanvragen binnen voor nog meer jurken. Niet dat ik dat erg vind, want sinds ik maatwerk doe is elk project heel uniek op zich. Toch droom ik er soms van om wat meer diversiteit in mijn opdrachten te krijgen.

Daarom ben ik in 2023 begonnen met het uitwerken van mijn droomoutfits. Dat gaat veel verder dan een jurk. En wat dacht je? Inderdaad hoor, doordat ik verschillende projecten maak (al dan niet voor mezelf) kan ik een diversiteit aan foto’s posten en dus komen ook andere opdrachten binnen.

Het is prachtig als je ziet wat een evolutie dat het laatste jaar teweeg heeft gebracht. Er komen echt allerhande opdrachten binnen en daar kom ik in de komende weken wel mee naar buiten. Fantastisch is het om te voelen dat ik mijn creativiteit weer meer mag gebruiken. Dat ik eens iets moet gaan uittesten voor ik het effectief kan uitwerken.

Wat heeft dat nu te maken met die opleiding? Wel, doordat ik nieuwe opdrachten, nieuwe uitdagingen binnen krijg, stijgt ook de vraag naar kennis. Behoeft aan opfrissing van gekende leerstof die al die jaren stof heeft liggen vergaren in mijn gedachten.

Daarom dus deze opleiding. En het kriebelt. En kriebelt nog meer. Eigenlijk doet het wel eens deugd om terug helemaal bij de basis te beginnen, heel eenvoudig. De lat ligt nog niet al te hoog. Hier en daar ontdek ik al eens iets waarvan ik denk hmm tjiens, daar had ik niet meer aan gedacht.

Eerste opdracht: maak een kussen. Het ideale moment om die nieuwe kussensloopjes te maken die al zo enorm lang op mijn to-dolijst staan.

Tweede opdracht: een schort. Laat dat nu net onderdeel zijn van een nieuw project dat we aan het aftasten zijn. Word dus zeker en vast vervolgd 😊

Derde opdracht: een rechte basisrok. Het ideale moment om mezelf terug aan te sporen wat meer rokken te dragen? Ja, echt! Vroeger was ik een echt rokjes/ jurkjes meisje en tegenwoordig draag ik alleen maar broeken.

Zoals je leest, de opdleiding opent heel wat deuren in mijn gedachten, roept creativiteit op, geeft me gemoedsrust omdat ik al een heel deel ken,… Alleen maar positiefs dus. Hoe de cursus verder verloopt laat ik je nog wel weten.

Back To Top