Ga naar hoofdinhoud

Super productieve week….

3 outfits met 1 patroon

De week startte met het maken van 3 outfits op basis van 1 patroon. Het is een patroon waarmee ik gestart ben met mijn klant, nu ongeveer een jaar geleden. Ondertussen zijn er al tal van varianten op gemaakt. Zowel winters als zomers.

Deze keer gaat het om een zomerse variant in wit kant, een winterse in zwart velours en daaropvolgend een uitbreiding in groen velours. Soms zijn het kleine details die veranderen, soms  zoeken we wat meer de uitdagingen op. Ongelooflijk hoe 1 zelfde patroon zovele uiterlijks kan hebben. De stof, een lintje, een boordje, beetje meer pof, beetje minder pof,….En meteen heb je een compleet nieuwe outfit.

Voor de zomerse witte variant hebben we onder en bovendeel aan elkaar gezet en er een jurk van gemaakt. Voor de 2 winterse varianten gaan we voor een top met korte rok. De 3e outfit is nog niet klaar, zoals ik eerder zei is daar wat meer uitdaging aan. Daar gaan we volgende week verder op werken. Word vervolgd.

Uitpakken in de winkel

Shoetiek Jacqueline. Wie me al wat beter kent, weet dat ik daar nu en dan te zien ben in de winkel. Af en toe ga ik daar bijspringen om drukke momenten op te vangen, Siska te vervangen wanneer ze er niet kan zijn en om de winkel klaar te stomen, telkens voor het nieuwe seizoen.

Zo ook deze week, was er een grote levering binnen gekomen. De eerste thema’s voor het nieuwe zomerse seizoen. Spannend!! De nieuwe kleuren zijn werkelijk prachtig! Zacht, fris, zomers,… Dat is het leuke aan deze job, je blijft op de hoogte van de nieuwe trends en kleuren, nieuwe afwerkingen enzoverder.

Dus, ook de komende weken zal je me daar regelmatig wel terug vinden. Altijd welkom 😉

Namiddag Koningsdale

Op dinsdag ging ik samen met Lotte richting Steinerschool Koningsdale in Ieper. Dat is de lagere school waar mijn zoon Michiel momenteel les volgt. In klas 3 is er daar deze week ambachtenweek geweest. Dan leren de kinderen heel veel over ambachten. Zo hadden ze al de smid over de vloer gehad en een mandenvlechter en nu dus ook een naaister.

Het is een mooi moment om de kinderen eens te laten proeven van een job, ambacht. We maakten samen met de kinderen een patroon op van een bloes en ze mochten eens alle siersteken uitproberen die op mijn naaimachine kunnen gestikt worden. Heel boeiend allemaal en de kinderen luisterden vol enthousiasme en nieuwsgierigheid.

Stagiaire 1

In het vorige item las je al over Lotte. Maar wie is Lotte nu precies? Zij is een stagiaire die school loopt in Poperinge en op dinsdag komt ze me dus elke week assisteren. Het is een heel lieve meid met een passie voor Mode en een grote gedrevenheid om het te leren. Een creatieve, slimme duizendpoot mag ik wel zeggen. Niet alleen op school leert ze naaien, maar ook thuis gaat ze heel creatief aan de slag. Daarvoor bewonder ik haar enorm. Ik vind het heel fijn om haar bij me te hebben, haar mening te vragen als ik zelf in twijfel zit en te voelen hoe ze me bijstaat in alle projecten die ik doe, ook al is het soms wat grenzen verleggen.

Stagiaire 2

Ik heb nog een 2e helpster. Haar naam is Laura, een hele lieve meid met een hele creatieve en knappe geest. Wekelijks komt zij me op donderdag assisteren met de babycollectie. Ze is alvast volop bezig met de voorbereidingen voor de zomer. Op donderdagvoormiddag start ze elke week opnieuw om stipt 9u.

We werken graag samen in stilte, met volle concentratie op ons werk. Ik voel bij mezelf dat er op zo’n moment extra veel door mijn handen gaat, net omdat we samen gefocust werken. Doordat zij bezig is met de babycollectie voelt dat voor mij aan als een zorg minder en dubbel focus op het maatwerk waar ik mee bezig ben 😊

Danspakken

Elk jaar opnieuw maak ik een reeks danspakken voor Dansschool Donatha. Elk jaar opnieuw is het een heel pittige opdracht en toch geniet ik er elke keer opnieuw van om deze opdracht te mogen doen. Het is steeds een uitdaging om alles op tijd klaar te krijgen, er moet heel wat gepast en aangepast te krijgen, maar als het dan eenmaal wedstrijd is, dan ben ik zo supertrots om ze bezig te zien. De meiden stralen werkelijk in hun outfits. Bovendien doen ze er zelf ook heel wat werk aan, want ik maak de pakken, maar de bling bling steentjes en zo aanbrengen doen ze helemaal zelf. Zo kwamen de pakken deze week nog een laatste keer tot bij mij om de puntjes op de i te zetten.

Carnaval

Donderdagavond 16u30. Er moet deze week echt wel nog een project af en wel deze: een hofnarrenpak voor onze Michiel. Het is deze week namelijk carnaval en op vrijdag mogen alle kinderen verkleed naar school. De laatste jaren hield Michiel zijn pakken nogal sober vond ik, hij had niet zo’n zin in de drukte van carnaval en verkleden is eigenlijk ook niet zo heel zijn ding. Toch kwam hij dit jaar vol enthousiasme vertellen dat hij dit jaar wel eens een hofnar zou willen zijn. Ze hadden daar iets over geleerd in de les. Hij is ook wel een beetje een grappenmaker in de klas, dus dit leek een rol op zijn lijf geschreven.

Tijd om aan de slag te gaan dus. Gelukkig had ik al wat voorbereidingen getroffen. Stof had ik al liggen, patroon heb ik overgenomen van een bestaande broek en T-shirt, voor de hoed vond ik een gratis patroon via Pinterest en de riem en halsketting maakte ik zonder patroon. Rood en groen waren de kleuren waar Michiel mee akkoord ging.

Om 22u30 heb ik “de boeken toe” gedaan. Moe en versleten naar bed en ’s morgens om 5u30 terug aan de machine voor de finishing touch. Het aannaaien van de belletjes ging nog snel tussen het ontbijt door, maar klaar was hij wel.

Vol trots is Michiel naar school vertrokken en het kostuum is de hele dag en avond aangebleven. Zalig is dat om hem op zo’n moment te zien schitteren en daar doe ik het dan ook voor. Benieuwd wat het volgend jaar word, want hij heeft precies wel de smaak te pakken.

Prematurenset

Zaterdag, laatste dag van de week. Er staat nog een projectje op de agenda waar ik blij van word. Een prematuren setje. De babycollectie krijgt steeds meer vorm, zo ook voor de prematuren. Dit zijn projectjes die op zich heel snel tussendoor moeten want zo’n kleine patatjes groeien daar heel snel uit. Het is dus niet zo dat je zo’n bestelling een week of 3 kan laten liggen.

Ik maakte een overslaghemdje met een mutsje bij. De outfit en de stofjes heel zorgvuldig uitgekozen door de klant, passend voor de situatie. Daar hou ik echt van en bloeit mijn hart van open. Kijk er al naar uit om een foto te zien van het wondertje in zijn/haar nieuwe outfit.

Poppen naaien

Om de week af te sluiten, ga ik richting Brugge voor wat me-time. Toen onze dochter Fleur startte in de Steinerschool in Brugge in september heb ik me namelijk ingeschreven bij de Poppennaaigroep van de school.

We maken poppen voor in ‘twienkeltje van de school en die worden verkocht om centjes op te brengen om de school te steunen. Hier draag ik heel graag een steentje aan bij omdat ook Fleur daar onrechtstreeks de voordelen van meepikt.

Deze keer maakten we “Moeder Aarde” voor de seizoenstafel. Heel eerlijk? Ik moet toegeven dat ik nog niet heel goed thuis ben in de antroposofie en alles wat er bij komt kijken. Zo ook een seizoenstafel. Wel vind ik het heel boeiend en heb echt zin om me er verder in te verdiepen.

Tot slot….

Een enorm productieve week was dit. Er zijn ideeën opgedaan, contacten gelegd, projecten opgestart en afgewerkt. Een week als deze, daar voel ik me goed in, ik voel me heel voldaan. Het is een waaier aan variatie, creativiteit, netwerken, en zoveel meer….

Op naar nog meer van die weken, maar daarvoor heb ik jouw als klant nodig. Het begint altijd bij een idee van een klant. Dus heb jij een idee in je hoofd? Al of niet duidelijk wat je wil? Neem dan contact met me op en we gaan samen aan de slag. Ik hou van uitdagingen 😊

Back To Top