Ga naar hoofdinhoud

De vakantie is voorbij

De vakantie is voorbij, het is tijd om er terug in te vliegen. En dat hebben we deze week dan ook gedaan. Alleen is mijn week heel anders ingevuld dan verwacht!

Vorige week, tijdens mijn verlof, kreeg ik op dinsdag een mailtje in mijn mailbox. Van een afzender die ik niet zo gauw verwacht had. Het was er namelijk eentje van de directeur van de Heilige Familie. Een mailtje met de melding dat er een vacature vrijgekomen was voor een vakleerkracht Mode. Een heel korte opdracht omdat een leerkracht onverwachts niet kon opstarten op 1 september. Of ik het eventueel zag zitten om deze opdracht op mij te nemen voor 14 dagen. Het was als een woeste golf die onverwacht over mij kwam waaien… Toch maakte mijn hart een klein vreugdesprongetje. Na heel wat telefoontjes heen en terug is de beslissing gevallen: sinds 1 september ben ik “mevrouw Verschaeve” in de Heilige Familie (allĂ©, voor 2 weken dan toch).

Heel spannend allemaal en last minute. Dat betekend een hoop administratie in orde te brengen, lessen voor te bereiden,….Spannend, en toch supertof. Een doelgroep waar ik niet gewend ben van mee te werken, dus een hele uitdaging op zich voor mij.

Nu zie ik je al denken: en Made by Mie dan? Ja natuurlijk, we mogen zeker onze eigen zaak niet vergeten! Dat was niet zo evident. Het plan was om de laatste week van het verlof nog eens goed het atelier te poetsen, nieuwe etalagestukken te maken enz. Niet dus. Maar niet getreurd, in ons verlof maakte ik al een nieuwe jurk voor mezelf, dus een stuk voor de etalage is er voorlopig al. Het poetswerk van de etalage deden we maandag op onze eerste na het verlof al. En de rest volgt wel. Stapje voor stapje zonder onszelf uit het oog te verliezen.

Elke dag op nieuw probeer ik mijn tijd te verdelen, tussen lesgeven, maatwerk en opkuis. En dat lukt me wel. Zo zijn we deze week ook terug gestart met broeken maken voor onze liefste Simon, er is een aanzet gemaakt voor de definitieve etalage en mijn boekhouding staat terug op punt. Helemaal niet zo slecht dus na 3 dagen :-)

Zo heb ik het het liefst: een beetje van alles, een beetje routine, een beetje uitdaging, een beetje creativiteit,… Ondanks het feit dat ik heel moe ben tegen de avond, ben ik vooral voldaan en zo hoort het ook. OOh ja, en dan zou ik het nog vergeten: tussen alle drukte in heb ik mezelf nog een kleine make-over cadeau gedaan. Mijn haren zijn terug heerlijk fris en kort geknipt. Dus mocht je mij tegen komen onderweg….yep it’s me, maar beetje anders dan anders….

Naast alle drukte voor school, onze job bij Shoetiek Jacqueline en het maatwerk zijn we ons ook volop aan het voorbereiden voor onze opendeurdagen op 2 en 3 oktober. Deze vallen samen met weekend van de klant. In dat weekend wil ik jullie dankbaar zijn voor jullie vertrouwen in mij. Daarom voorzien we voor elke bezoeker dat weekend een glaasje en een hapje, en bovenop een leuke attentie. Kom dus zeker langs dat weekend want er is namelijk bovenop de attenties iets te ontdekken. Een nieuw project….Benieuwd wat het is? Je ziet het als je komt :-)

 

groetjes

Mie

Back To Top