Ga naar hoofdinhoud

Terug van weggeweest….

Je leest het goed! Ik ben terug van weggeweest….Hoe???? Ik hoor je al denken tot hier :-) (je was toch helemaal niet weg?)
Ewel, online ben ik toch een beetje weg geweest. Ik heb een hele tijd niet meer zoveel gepost. De ontdekking vond ik dan ook schokkend toen ik zag dat het al meer dan een jaar geleden is dat ik nog een blogbericht plaatste. De bedoeling is dat ik elke maand een blogberichtje schrijf, maar het lukte me niet. Ik kon me er niet toe aanzetten. Waarom? Ewel dat zal ik je in dit bericht uit de doeken doen.

Sinds corona (en als ik eerlijk ben daarvoor ook al) ben ik zoekende. Op zoek naar wie ik ben, wat ik beteken voor mezelf en anderen, voor mijn man en kinderen. Op zoek naar waar of wat ik heen wil. Hoe ziet mijn toekomst er uit? Door de laatste jaren heen ben ik ergens in een zwart gat gezakt en ik had het gevoel dat ik steeds verder weg zakte. Ik werd geleefd, had nergens meer controle over en dat frustreerde me enorm. 10 jaar geleden ben ik begonnen als zelfstandige. Een beslissing waar ik tot op vandaag nog geen seconde spijt van heb gehad. Het is verre van gemakkelijk zelfstandige te zijn, maar op een of ander manier slaan we er ons telkens opnieuw weer door.

Om het met de woorden van mijn boekhouder te vertellen: “je doet het nog veel te graag en daarom moet je doorzetten, en dan kom je er wel”. In de coronaperiode volgde ik een traject: de winstacademie bij Ilse Dieltjens. Een weloverwogen beslissing die me nog elke dag opnieuw vooruit helpt in alles wat ik doe. Het volgen van de opleiding was een keerpunt voor mijn zelfstandige carrière. Eentje waarvan ik nog altijd een stuk op zoek ben hoe het precies moet lopen, maar waarvan we al een heel stuk van de wandeling hebben afgelegd. Dit traject heeft me geholpen om bepaalde knopen door te hakken. Beslissingen te nemen die ik al heel lang voor me had, maar ik zag het bos door de bomen niet meer. Laat ons stellen dat er in het bos een wandelpad ontstaan is waar hier en daar nog een kruispuntje ligt dat ons doet twijfelen. Maar dat we het pad willen blijven bewandelen, dat staat vast.

De zoektocht is dus nog niet volledig af, maar hier en daar weet ik toch al iets meer…. De retouches laat ik echt wel definitief achter me. Mijn creativiteit ging er aan ten onder en werd in een ijskast gestopt. Nu ik alleen mijn maatwerk nog heb voel ik de creativiteit volop borrelen. Het kolkt zelfs af en toe wel eens zodat ik er slapeloze nachten aan overhoud. Maar het voelt in elk geval al beter aan dan de dagelijkse sleur van elke dag bakken vol retouches. Je leest het ook wel goed: nu ik alleen nog mijn maatwerk heb. Ook mijn lessen heb ik stop gezet. Ik werk de lessen nog af waar ik mee bezig ben, maar start geen nieuwe meer op. De reden voor deze beslissing is dat je nu eenmaal niet alles kan doen. Er is een nood aan een niche waar ik me kan op focussen. Waar ik volledig voor kan gaan en dat is dus het maatwerk geworden. Op dit moment is dat maatwerk voor alle leeftijden, van 0 tot…. jaar.

Er zijn dus ook toekomstplannen, heel leuke, grootse plannen! Wil je hierover meer weten? Ben je benieuwd naar de vooruitzichten, plannen, resultaten van mijn werk? We starten ook terug onze openhuisdagen op. Openhuisdagen zoals in: we zijn open van 9u tot 18u en je komt geheel vrij binnen. Je kan me aan het werk zien, vragen stellen, projecten zien waar ik mee bezig ben enz. Dus als je nieuwsgierig bent, kom dan zeker af op 1 van de volgende dagen:

opendeurdagen: 1 en 2 oktober (opgepast, op zondag aangepaste uren)
zaterdag 29 oktober
zaterdag 19 november
zaterdag 19 december

 

Tot slot nog volgende 2 puntjes:

  1. Je las het goed! Made by Mie is er al 10 jaar en dat is reden voor een feestje! Dat vieren we volgend weekend met onze jaarlijkse opendeurdagen gecombineerd met Weekend van de Klant. We gaan jullie verwennen… Kom gerust langs voor een glaasje bubbels of een knabbelingske. Iedere bezoeker gaat naar huis met een leuke attentie mee. We zetten onze deuren open op za 1 oktober van 9u tot 18u en zo 2 oktober van 10u tot 17u. Welkom!!
  2. Er is deze zomer heel hard gewerkt, maar bitterweinig gepost. Toch zijn er een aantal leuke projecten die ik met jullie wil delen. Niet verschieten dus als je in de komende weken nogal zomerse items ziet voorbij komen via social media. Voor bepaalde projecten moesten we ook wachten tot ze in de juiste handen terecht kwamen en toen zijn ze in mijn vergeethoekje geraakt.
Back To Top